Offshore

Kontur
16.12.2018 kl 19:22 2571

Oljeprisen må opp og over 70 dollar igjen, da kommer noe av optimismen tilbake. Per i dag så utnyttes den negative trenden til fulle og kursene i oljeservice presses ned og ned. Hvor langt ned er selvsagt vanskelig å si, men om lagertall er positive (dvs reduksjon) og oljeprisen stiger så kommer optimismen fort tilbake. Om i tillegg Trump fokuserer på Kina og ikke på Saudi og får til en handelsavtale så er mye gjort.
Så må selvsagt ratene opp. Det svært ufine kjøret som oljeselskapene har mot Oljeservice snakkes det om i næringen. Eqvinor nevnes spesielt og er værstingen for å presse offshore selskapene ned i skiten ved å ikke betale anstendige rater. Vi får bare vente å håpe, paybacktime is coming soon og da håper jeg gamle Statoil havner langt bak i køen dersom de ikke betaler for seg.
Det skal egentlig ikke så mye til før markedet er i balanse. Noen flere aktive felt og noen flere rigger så er vi der. Mange mange av båtene som ligger i opplag i dag er i realiteten gone. Jeg vet om flere som har ligget i 2-3 år nå uten noe som helst tilsyn og vedlikehold og de kommer ikke tilbake.

Nå må vi satse på at kontraktene kommer i fleng allerede fra kommende uke og at gode nyheter får dominere. Det trenger vi

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.