Shipping

Frodon
19.01.2021 kl 20:38 770

Hva åpner kursen på imorgen?

Røkke-selskap vant kontrakt på 5,1 milliarder kroner

I april i fjor vant Philly Shipyards en kontrakt på å bygge de to første fartøyene i NSMV-programmet. Nå har verftet vunnet kontrakt på å bygge to til. Byggingen av de to nye skipene forventes å starte i 2022 med planlagte leveranser i 2023.

Den norskkontrollerte skipsverftet Philly Shipyard, der Kjell Inge Røkke og Aker Capital er selskapets største eiere med en andel på 57.56 prosent, kunngjorde på tirsdag kveld at de har fått godkjenning for å bygge to ekstra NSMV-fartøy for TOTE Services som igjen opererer på vegne av amerikanske myndigheter.

- På vegne av hele styret er vi fornøyd med bekreftelsen av de to neste fartøyene, sier Kristian Røkke, som er styreleder i selskapet.

Kontrakten for Fartøyene NSMV 3 og 4 er verdsatt til rundt 600 millioner dollar, som tilsvarer rundt 5,1 milliarder norske kroner. Dersom Philly ender med å bygge alle fem skipene vil kontrakten være verdt 1,5 milliarder dollar – over 12 milliarder kroner.

Skipene tilhører en helt ny klasse kalt «National Security Multi-Mission Vessels» som skal brukes som treningsfartøy for den amerikanske handelsflåten. De skal kunne ha 600 kadetter og instruktører om bord, ta imot rullende last (såkalt RoRo-kapasitet), frakte containere og ha landingsplass for helikopter.

Kontrakten har gjort det mulig for Philly Shipyard å rekonstruere sin arbeidsstyrke, som har en vil ha en full kapasitet på rundt 1200
Redigert 21.01.2021 kl 08:41

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.