Olje

gunnarius
17.12.2018 kl 15:10 6524

mimsa forsøker på en forklaring, men unnlater å nevne sakens kjerne: Børsene og makro inkl. oljeprisen har medført at O&G segmentet har fått seg en skikkelig trøkk.

Selv tror jeg det er en viss link relatert PEN vs. BWO vedrørende aksjekursfallet. Mye de samme folka som er involvert. Faktisk kun Dussafu som er felles. Utover dette er BWO direkte eksponert i olje v/Catcher feltet. Øvrig kjernevirksomhet for BWO ligger fast.

Både BWO og PEN har halvert seg, mens for eksempel Aker BP har falt 1/3 for samme periode.

Er en halvering for BWO og PEN for mye vs. andre oljeselskap?

Tja, synes noe vel for dramatisk. Et markant fall vil uansett kunne forsvares. Imidlertid blir det feil å vurdere alle selskap over samme lest, fordi selskapets individuelle forutsetninger forandres vedvarende. For PEN har man fått nye assets med produksjons potensial, oppkapitalisering og en forsterket eierstruktur. Vil faktisk hevde at markedet burde ha belønnet PEN individuelt for i tiltakende grad å bli en større produsent. Fra januar 2018 med 400 f/d til januar 2019 med 2.600 f/d, er for et knøtt ala PEN bare fenomenalt. I tillegg å ha cash og så god nettomargin i assets at dagens oljepris vil kunne gi god cash flow samlet sett.

Det er nettopp her at SpB1M sin grundige analyse med kursmål NOK 20 og buy må hensynstas. Analytikeren mener altså at PENs aksjekurs på NOK 12,40 avviker vesentlig fra kursmål på NOK 20. Dette sier meg at det skal ikke mye økning i oljepris, før dette slår positivt ut i aksjekursen.

Markedet tenker ikke i utstrakt grad individuelt, men i s/h.

Hva betyr dette for PEN?

Børsene må stabiliseres, USAs handelskrig med Kina og annen usikkerhet i makrobildet - og ikke minst oljeprisen - må få markedets tillit.

mimsa, dette med PEN angår ikke primært assets eller cash, men alt annet. Kan ikke se at mimsa har forfektet et syn som går på oljepris og det generelle børsklimaet, men snarere har forektet sitt syn basert på interne anliggende forhold/assets for selskapet. Han har virkelig hatt og har sine kjepphester som Tunisia etc. men det er ikke dette som har kullkastet det hele.

I tilleg til hva jeg omtaler i det ovennevnte må PEN i langt større grad bringe visshet rundt sine assets. Tenker da særlig på Aje og Salloum. Med løse tråder samlet, vil trolig markedet belønne dette med økt aksjekurs. Det er nettopp her at markedet må forvente news rimelig raskt, for begge assets og prosjekt.
Redigert 17.12.2018 kl 15:35

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.