Industri

Fresh Prince
PHLY 21.01.2021 kl 10:31 9086

Arctic kommer nok med en oppdatering av sin analyse, men tenker det er greit å minne om dette fra tidligere:

Det Aker-dominerte skipsverftet Philly Shipyard stod med tomme ordrebøker inntil de fikk en storordre fra det amerikanske forsvaret for minimum NOK 6,3 milliarder på bygging av to fartøy med opsjon på ytterligere tre som kan øke totalordren til NOK 15 milliarder. Selskapet har ikke hatt analysedekning, men nå har Arctic laget en intern presentasjon av analytikerne som ikke er publisert som offentlig analyse. Denne har dog komme ut på sosiale media i helgen. Iht denne har Arctic en base case mht verdi per aksje på NOK 269 som er betydelig høyere enn fredagens sluttkurs. Meglerhuset mener selskapets cash pluss verdi av ordre for to fartøy dekker NOK 62 av aksjekursen, utnyttes opsjonen stiger dette til NOK 113, ytterligere to års arbeid øker dette til NOK 189 og hvis man bruker diskontert antatt livstidsverdi på selskapet finner de en NAV for lav – base – høy estimat på hhv NOK 189, NOK 269 og NOK 362 per aksje.

Dagens kurs: NOK 77,6

Oppsiden er dermed som følger (iflg. Arctic Securites):
Bear Case Scenario - 143% Oppside
Base Case Scenario - 247% Oppside
Bull Case Scenario - 366% Oppside

En annen bruker nevnte også følgende:

Hvis Aker vil selge Philly så er tidspunktet nå perfekt. De har virkelig kommet seg inn på militær/offentlige oppdrag som er den store aktøren innen US skipsbygging. De har fulle ordrebøker ut 2024. Og kommersiell skipsbygging kan generelt se bra ut hvis det er slik at det må bygges nye fartøy knyttet til vindkraftinstallasjoner offshore USA. P/B er nå ca 1,35 hvorav ca 40% net cash. Enorme Huntington Ingalls har en P/B på 3,7.

Med andre ord, utelukkende basert på P/B til direkte peers burde selskapet prises til NOK 212. Jeg er imidlertid litt mer konservativ da sistnevnte peer har flere ben å stå på, så jeg hadde diskontert kursen en del slik at kursen i mine øyne burde ligge på rundt NOK 180. Det tilsvarer en oppside på omtrent 131%. MERK: Da handles aksjen til en stor rabatt ifht. peers. Videre er det slik at det er veldig godt mulig Aker ønsker å selge selskapet, og nå som caset er fullstendig de-risket gir det en oppkjøper (f.eks. Huntington Ingalls) en god mulighet til å kjøpe opp selskapet og samtidig få ned sin egen P/B slik at selskapet fremstår billigere.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.