Grønne aksjer

Gappo
22.01.2021 kl 09:40 4319

Det er en god nyhet i allefall i dag :

SUBC: FEMÅRIG FORLENGELSE AV RAMMEAVTALE MED SPIRIT ENERGY NORWAY
Oslo (TDN Direkt): Spirit Energy Norway inngår femårige avtaler med tre leverandørselskaper, deriblant Subsea 7.

Det fremgår av en melding fra Spirit Energy fredag.

Avtalene er en fortsettelse av en ny type leverandørsamarbeid som ble startet i 2015, og blir nå blir signert med Subsea 7, TechnipFMC og DNV GL i nye fem år.

– Samarbeidet fungerer over all forventning og resultatene er bunnsolide. Derfor har vi blitt enige med leverandørene våre om å fortsette å jobbe sammen på denne måten også de neste fem årene, sier administrerende direktør Gro Kyllingstad i Spirit Energy Norway AS.

Spirit Energys har investert rundt 12,7 milliarder kroner i Norge de siste fem årene.

-Vi kommer utvilsomt til å legge igjen store beløp i Norge også fremover, anslagsvis 14,7 milliarder kroner den neste femårsperioden (2021–2025), sier Kyllingstad.

Spirit Energy er medeier i Nova-feltet som er under utbygging i Nordsjøen og som har planlagt produksjonsstart i 2022. Nå blir også en samordnet utbygging vurdert for en rekke funn på Haltenbanken, der selskapet også er med. Funn som Bergknapp, Iris og Fogelberg, sistnevnte operert av Spirit Energy, er også mulige utbyggingskandidater, opplyses det.

– Vi jobber målrettet for å få til en utbygging av Fogelberg-funnet i Norskehavet. Samarbeidsmodellen vi har etablert har som mål å være attraktiv for både leverandører og oljeselskap, og vil bli brukt i en eventuell utbygging. Ideen er at åpent og langsiktig samarbeid skal lønne seg, også økonomisk. Forutsigbarhet er avgjørende for gode resultater. Derfor er jeg trygg på at vår modell gjør oss i stand til å levere prosjekter til høy kvalitet og riktig pris, sier Kyllingstad.

TDN Direkt finans@tdn.no

Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.