Offshore

Ingvester
22.01.2021 kl 10:52 3899

Her er litt av forklaringen til nedgangen, Bideneffekten!

"2021-01-22 10:27:26 CET
TGS: VIL TROLIG RAMMES HARDEST AV MULIG LISENSRUNDE-STANS -DNB MARKETS
Oslo (TDN Direkt): TGS er det seismikkselskapet under DNB Markets sin dekning med høyest eksponering mot USA, og er det selskapet som sannsynligvis vil ble hardest rammet av Biden-administrasjonens mulige stans av nye lisensutstedelser innen olje og gass på amerikansk jord.

Den nylig innsatte administrasjonen har suspendert nye lisensrunder for produksjon av fossile brennstoff på føderalt land og farvann, samt utstedelse av nye boretillatelser.

Fungerende innenriksminister Scott de la Vega signerte onsdag kveld en ordre om å ikke utstede noen form for tillatelser til fossilt brensel, hverken på land eller til havs, for en periode på 60 dager, ifølge Houston Chronicle.

Biden skal ifølge avisen sannsynligvis søke om å forlenge forbudet over en lengre periode, eller gjøre det permanent.

DNB Markets mener dette kan ramme etterspørselen etter seismikk, samtidig som de påpeker at det fortsatt rår usikkerhet rundt et mulig forbud.

"TGS er det selskapet med høyest eksponering mot USA, og vil sannsynligvis rammes hardest", skriver de i en oppdatering fredag.

TGS har historisk sett hatt 20-25 prosent av salget sitt fra USA. Etter TGS er Schlumberger, CGG og PGS selskapene med mest eksponering mot den amerikanske delen av Mexicogulfen.

Det amerikanske markedet er også viktig for selskaper som driver med havbunnsnoder, slik som Magseis, påpeker meglerhuset."

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.