Grønne aksjer

monitor1
22.01.2021 kl 12:36 13299

Dagens fakenews: « Svekket tiltro til euroøkonomien peker mot ny resesjon
En ny koronaresesjon i eurosnoen er nesten uunngåelig, sier analytiker etter at en indikator viser at tiltroen til økonomien igjen er dalende.

Den såkalte innkjøpssjef-indeksen fra IHS Markit falt fra 49,1 i desember til 47,5 i januar. Indeksen måler næringslivets forventninger til økonomien, og antyder vekst dersom PMI ligger over 50.

Pandemien fortsetter å ramme næringslivet og fører til redusert økonomisk aktivitet i eurolandene.
– En andre resesjon for eurosonen ser stadig mer uunngåelig ut etter at strengere restriksjoner rammet næringslivet enda hardere i jauar, sier økonom Chris Williamson i IHS Markit.».

Hvorfor forteller ikke DN hele historien:
« indeksen fra Markit viser at aktiviteten i industrien kom på 54,7 mot 55,2% i desember»
Det er tjenesteytende industri, som sliter grunnet lockdown, mens industrien vokser på tross av COVID. Det er selvsagt viktig at tjenesteytende industri sliter, når alt av serveringssteder og butikker er stengt, men dette er jo ikke noe nyhet.
Slik er det også i USA hvor industrien vokser PÅ TROSS av COVID.

Forøvrig så forventer Tyskland ( lokomotivet) fortsatt en vekst på over 3% i 2021, ( selvom den nå er nedjistert primæt pga. landene rund seg meg strenge regler).
Veldig irriterende med at media i Norge bare trekker ut fanskapet, og ikke er nuansert.
Til slutt: Dette er kun en uttalelse fra MARKIT. Om du veier den opp mot artikler på norske medier om hyperinflasjon ( altså på grunn av at økonomien tar helt av), så er de veldig motstridende: Full stopp mot overophetting. Begge er ikke bra for økonomier, men her maler man fanden på veggen.
Så kan man lure på om det er tilfeldig at det er et buro i UK som påpeker dette. Medier i andre land påpeker at det er fornyet frykt for en resesjon i deler av markedet.
Det er noe helt annet enn å fremheve at det er uungåelig.

Og selvsagt: konsekvensene av COVID kan medføre 2 måneder i negativt terreng ( resesjon), men konsekvense blir ikke en meltdown i industrien / på børsen.
Det at ECB ikke kommer med flere penger nå, er jo nettopp fordi det går langt BEDRE enn det som var forventet.

De spiller på å skape frykt om en « dobbel dip». Personlig håper jeg på en dobbel dip, fordi jeg for det meste sitter kontant, men vi er dessverre langt unna det.
Det er langt større konsensus rund en buy the dip tankegang.

Om du vil ha flere nuanser ( selvom de kommer fra Bloomberg) så kan du sile denne artikkelen:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-22/euro-area-economy-speeds-toward-recession-as-2021-starts
Illustrert: https://twitter.com/ZSchneeweiss/status/1352547818209214465?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1352547818209214465%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iexprofs.nl%2FMust-read%2F510951%2FMust-Read%2FMust-read-Economische-verwachtingen-omlaag.aspx
Redigert 22.01.2021 kl 14:17

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.