Offshore

Ingvester
22.01.2021 kl 14:47 3603

2021-01-22 13:41:49 CET
SEISMIKK: FOR TIDLIG Å TREKKE KONKLUSJONER -AMUNDSEN
Oslo (TDN Direkt): Det er for tidlig å trekke konklusjoner etter Biden-administrasjonens foreløpige suspensjon av nye lisensrunder samt utstedelse av nye boretillatelser relatert til fossile brennstoff på føderalt land og farvann i USA.

Det sier finansdirektør Fredrik Amundsen i TGS til TDN Direkt fredag.

Suspensjonen gjelder i første omgang for en periode på 60 dager. Det amerikanske myndighetsorganet Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) har tidligere foreslått den første lisensrunden for letelisenser i Mexicogulfen i 2021 skal holdes i mars.

- Vi har merket oss at perioden på 60 dager vil utløpe før det er tildeling av nye lisenser i US gom lease sale i mars. Det er for tidlig å trekke noen konklusjoner om hva dette vil bety på lengre sikt, sier finansdirektør Fredrik Amundsen til TDN Direkt fredag.

Den nylig innsatte administrasjonen kan komme til å søke om å forlenge forbudet, eller gjøre det permanent, ifølge medierapporter.

TGS samler ikke for tiden inn seismikk i USA, og har ingen nye prosjekter kommunisert til markedet på nåværende tidspunkt.

- Om det blir nye endringer, så vil man se på hva man gjør der borte. Nå er det sånn at dette gjelder føderalt land, og det er visse forpliktelser som gjelder på historiske tildelinger. Det vi har gjort av arbeid i USA de siste årene støtter primært videreforedling av lisenser som allerede er tildelt nært eksisterende infrastruktur ved bruk av OBN-seismikk, sier Amundsen.

Dersom det blir endringer i for eksempel lisensrundefrekvensen, eller omfanget av dem, vil det påvirke volumet av arealer som blir tildelt industrien.

- Det vil være uheldig for aktiviteten, sier IR-direktør Bård Stenberg i PGS til TDN Direkt fredag.

Ifølge Stenberg har PGS svært lite inntekter fra Mexocofulfen, så det vil ikke påvirke selskapet nevneverdig. Det meste av inntekter de har fra Nord-Amerika relaterer seg til østkysten av Canada.

- Usikkerhet er uheldig med tanke på fremtidige planer. Når det er sagt har vi ikke gjort seismikkinnsamling i Gulfen siden 2014, og vi har generelt lite eksponering der, sier IR-direktøren.

Han påpeker at seismikkindustrien er avhengig av at land gir tilgang til arealer for oljeselskapene.

- Dersom Biden-administrasjonen endrer på lisensfrekvensen, og tilgang på arealer i USA blir mindre, vil det på generelt grunnlag være uheldig, sier Stenberg avslutningsvis.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.