Shipping

Drowsy
22.01.2021 kl 20:10 3947

Cold. Det er en ting som er på gang og det er ratefall. Ratefallet har vært enormt siden vi var på topp, men det stabiliserer seg. Fallet i future rate har vært 40 prosent for noen måneder og det er det som reflekteres i kursen. Så det er helt riktig at den faller - men tross ratefallet, så er alle rater på et slik nivå at pengene renner inn i kassa til Avance.

Det som er spennende her, er at ratefallet kommer mens de to største aktørene innenfor LPG har satt selskapet i spill. Kursfallet fører til at både BW og Dorian går på kjempetap om aksjepostene deres skal være såkalte finansielle investeringer. BW har selv investert over 200 mill kr i Avance og om de skulle realisert nå snakker vi et tap på omkring 30 mill kr. Det er jo smått naivt å tro at BW tenkte de skulle inn i Avance på kurs 40 med fallende rater og tenke at de skulle kunne realisere gevinst. Enda mer naivt blir det når de sitter på så mange aksjer at de ikke har sjanse til å selge de unna uten å presse kursen enda lengre ned og tape enda mer penger.

Så selskapet er så absolutt i spill og Avance tjener fortsatt gode penger, men så har du rett i en ting. Kursen peker sørover og så lenge det ikke kommer mer informasjon om dette maktspillet og futures og rater faller videre så vil kursen også falle videre godt ned på 30-tallet. Det gjør at det er vanskelig å ta gode valg i dag. Om et av selskapene skal få tak i dette selskapet så er jeg enig i at man må se på NAV og da snakker vi fort en pris på omkring 60kr aksjen, uavhengig av at kursen faller videre.

Fredriksen bryr seg ikke så mye om kursen - han har sannsynligvis et snitt på disse aksjene på nær 20 kr og allerede fått ut utbytte gjennom årene som tilsvarer kostpris og mer enn det. At han skal selge selskapet for mindre enn hva skipene er verdt er uhørt. Personlig tror jeg LPG-shipping ville ha godt av konsolidering.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.