Grønne aksjer

Tycho
22.01.2021 kl 22:46 2727

Det har vært noen negative dager. Ingen tvil. Men fokuserer vi på det så ser vi ikke skogen for bare trær. Når det er litt motvind og motbakke - ta et kne i bakken og orienter litt på et større kart. Er målet endret? Er ruten dit endret? Er vi på rett vei i det store bildet? Det har ikke kommet opplysninger som endrer svarene på de spørsmålene. Men motbakke, motvind og sluddbyger må vi regne med. Når man drister seg ut på tur i ulendt terreng, så er det fornuftig å ta høyde for at det ikke blir som en lett søndagstur parken i strålende solskinn hele veien. Det som skjer nå er det gode forklaringer på som ikke har noe med det grunnleggende potensialet i recsi å gjøre:

- Det er naturlig at det svinger litt ned etter brå oppgang i alle aksjer.
- Coronasituasjonen i verden (inkludert Norge) skaper fortsatt usikkerhet.
- Den økonomiske situasjonen i USA skaper usikkerhet.
- Litt høydeskrekk på børsen i Oslo ettersom den stadig vaker rundt all time high.
- Finansavisen publiserer i dag en sak med misvisende overskrift som kan skape angst hos noen recsi-aksjonærer.

Potensialet i dette bør ikke undervurderes (bortsett fra artikkelen - den kan ikke undervurderes). Recsi eksisterer selvfølgelig ikke i et eget vakuum hvor aksjekursen forblir uberørt av større markedseffekter. Men recsi-caset står isolert sett like sterkt nå som da Aker slapp nyheten om at de tar den i Aker Horizon.

Så med mindre man er inne svært kortsiktig i recsi, eller generelt ønsker å ta penger av børs i frykt for store macro-korreksjoner, så er dette buisness as usual. Takket være medlemmer her inne som villig deler den gode researchen de gjør, så kjenner vi potensialet i recsi på lengre sikt. Det er seriøse, balanserte og saklige argumenter som gjør meg trygg på det. På mange nivåer. Også blir det krydret med litt underholdende haussing og baissing i tillegg. Det følger med. Ikke noe problem.

Inntil videre er alt såre vel. Ingen kan garantere at det ikke kan endre seg til noe som tilsier svakere optimisme. Hvem vet? I morgen kan tredje verdenskrig bryte ut (for å sette det på spissen). Men så langt har det ikke det. Snarere tvert i mot. Det som har skjedd de siste dagene er bare støy og forbigående ruskevær i et lengre perspektiv. Ingen grunn til bekymring. Det vil lønne seg å løfte blikket.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.