Aksjeanalyse

Madsius
MAKRO 23.01.2021 kl 14:36 684

Hei dette er første post og klarte ikke finne ticker makro. Jeg har vedlagt et sitat fra xinvestor epost/artikkel, og lurte på om noen mer kunnskapsrike ville spille den ballen videre. Hva kan en US resesjon ha som følger globalt, for oslo børs og norske aksjeselskap, som f. Eks: salmar, rec, norske skog, rec, hyard, koa, vacci, ulti, aker osv. Kan vi forvente liknende effekt her da? Crash/resesjon. Historisk har det vel innvirket.
Takk for respons.

"MAKRO: Ekstrem pengemengdevekst kan gi så høy inflasjon at Fed må stramme til og skape en ny resesjon, frykter DNB Markets. I den ferske prognosen fra DNB Markets er hovedbildet at USA får en klar økonomisk rekyl med sterk veksttakt fra sommeren av, men også at oppturen ikke blir sterkere enn at det fortsatt vil være mye ledig kapasitet i økonomien. Men de påpeker at den enorme veksttakten i pengemengden, 25 prosent på ett år, er noe man vi aldri har sett før og dermed ikke vet konsekvensene av. Frykten er kraftig økt etterspørsel, kapasitetsproblemer og inflasjon over 3 prosent i stigende takt. I et slikt scenario tror DNB at Fed må øke rentene noe som vil kunne føre med seg korreksjon på 35–40 prosent i det amerikanske aksjemarkedet. (FA)"
Redigert 23.01.2021 kl 14:51

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.