Grønne aksjer

monitor1
24.01.2021 kl 15:18 2016

Da bilbransjen kunne tjene penger på sin omstilling ble det fart i omstillingen. Det blir ikke annerledes i det grønne skiftet, som er ganske så kompleks, variert og regionsavhengig. Tyskland skal vekk fra kull og over til gas. Nederland skal vekk fra gas og over til ikke fossilt, og dette er naboland. Vi har bølgekraft, vindkraft, solcelletechnology, hydrogen osv. som ikke kan fase ut olje « imorra». Og de regionale forholdene på tilgang, infrastruktur osv. må måles i ett kost/ nytte forhold.
Så har du alle disse politiske forholdene. Trump elsket kull og olje,og Venezuela vil neppe elektrifisere bilparken, ha solpaneler på alle hus, og sørge for klimakrav ved nybygg. Samtidig skal Boeing nå over på biodrivstoff på alle sine fly innen 2030.
Hele omstillingen er uoversiktelig, i sin startfase, under tidspress, og drevet av subsidier og teknologisk utvikling.
Alle aktører vil dessuten ha tak i disse subsidier, og vekk fra utslippsstraffer. I en slik kamp av alle mot alle blir det mange tapere, og få vinnere.
Det er jo også en kamp om hvilke teknologier som vil være de som tar den største biten av kaka. For øyeblikket er det elektrifisering av lettere kjøretøy, solcelleteknologi og vindkraft. Fremtiden er garantert grønn, men fossilt kommer til å være der en god stund fremover.
Hva som er lurt investeringsmessig er ikke godt å si, og avhengig av om man er kortsiktig langsiktig, risikovillighet osv.
Om det var lurt å kjøpe EQNR eller NEL vil tiden vise...selv sitter jeg kun i HEX; Det er det pacemakeren tåler🤣
Redigert 24.01.2021 kl 15:21

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.