Shipping

Mr. U
25.01.2021 kl 12:33 3689

pizzamel har helt rett.
aldri i historien har man skrapet seg ut av et dårlig marked. det vil aldri skje i fremtiden heller. dere som setter deres lit til skraping må rett og sett sette dere bedre inn i dette.

gå tilbake til hviklet som helst år fra nå og tilbake til 1972 (det er det det fins sikre data på) så vil dere se at flåteprofilen (flåtens alder) der man kan anta at skip over 20/25 år alltid overvurderes. sagt med andre ord; det skrapes alltid færre skip enn anntatt og i forhold til det man kunne ante sett utifra flåteprofil.

ikke glem at hvis markedet er grisedårlig slik at skraping blir aktualisert er samtidig nybyggprisene ofte lave (med ett eller kanskje to historiske unntak unntak). dvs at netto skraping sjelden blir negativ fordi det kontraheres motsyklisk. i tillegg er redere typisk redde for å skrape fordi de da taper markedsandeler hvis man skraper "mer" enn konkurrentene. dessuten er det ikke sjelden lavkonjektur som medfører relativt lave priser på skrap-stål - som gjør at redene kvier seg. ikke sjelden er det av samme grunn lave drivstoffpriser som gjør at eldere båter enklere kan trades spot - i kombinasjon med tupisk lav capex.
så dette er ikke svart hvitt på noen måte.

i enkelhet - glem dette skrap pratet. det er ikke der man finner trøst og tegn på recovery.
mvh u

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.