Offshore

nemi's
25.01.2021 kl 14:01 1957

Finansavisen har rett på en prikk. Du har feil, som alltid.

PGS faller ned i avgrunnen, for det står nå klart at TGS generøse bud på 600MUSD på biblioteket aldri igjen vil kunne gjenta seg. 5 MRD NOK var langt i overkant for et selskap som kun rapporterer om 60% operative skuter i Q4. Eller tre av fem i flåten. Mens de for ett år siden kjørte åtte skuter. Og uten nye data forringes biblioteket løpende. Dere må i praksis regne 20% avskriving i året.

TGS har så vidt startet å ta avskrivinger på sine data. Forrige ukes suspensjoner av Biden kommer til å eskalere dette. TGS kommer aldri lenger til å kunne betale noe som helst med oppgjør i aksjer. Inntektene stuper.

Olje og gass er noe Midt Østen, Saudi Arabia og Russland kommer til å drive med. Offshore-drilling tar slutt, etter hvert. Men offshore exploration tar slutt, veldig raskt. Ugreit da for PGS å ikke kunne betale tilbake > 1000MUSD i rentebærende gjeld.

PGS stiller i retten mot kreditorene i London tirsdag 2.februar. For å få en avklaring på om de allerede da er konkurs. Uansett er det snart slutt. Jeg gir det to år. Men det kan gå raskere.

Folketrygdfondet har skjønt det etter Biden. Og flagget nedsalg i PGS umiddelbart. FTF kommer seg ut over 2,- med sine fem prosent eierandel, kan det se ut til. Det er en bra deal. De tar ansvar for pensjonspengene våres. Tenk litt på hva dere bør gjøre, dere også. Før evighetens ro venter.


Redigert 25.01.2021 kl 14:25

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.