Offshore

mastermind
20.12.2018 kl 09:26 2589

Ja. Kursen skal lengre ned. Muligens mye lengre ned. Når det gjelder innsidekjøp, jobbes det kontinuerlig med å sikre nye kontrakter. I Dof gå det lang tid mellom hver gang kontrakt blir meldt. Så mye rom for innsidekjøp. I fjor høst hørte man om noen store kontrakter som skulle komme, men aldri kom. Nå dukker snakket opp på nytt, men som alt med Dof, bygd på luftslott.

Dof har en del lån i dollar. Når kronen svekkes i forhold til dollar, øker lånet i størrelse. Eks: Dof låner 1 mill dollar når kursen er 10. Altså 10 mill i NKR. Så øker kursen til 12. Dermed er nå lånet på 12 mill NKR. Riktig? I tillegg følger lånene den amerikanske rentebanen, så renten øker. Om de ikke har valgt høyere fastrente i utgangspunktet, noe som er sjeldent. Ja. Dof betaler avdrag. Når kronen svekkes og lånet øker, øker også avdragene. Snart blir det de betaler inn mindre enn økningen i avdrag, og man er ikke i stand til å betjene lånet. Dette skyldes dog ikke Dof-ledelsen, men vår egen sentralbanksjef. I tillegg til en fullstendig feilslått økonomisk politikk her hjemme på berget.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.