Offshore

really
20.12.2018 kl 10:38 2558

Hvorfor er DOF kommet urimelig langt ned?

Kortsiktige svingninger som julefeiring har selvfølgelig ingen betydning. Verden er overforsynt med olje etter at Donald lurte Opec til å øke produksjonen og deretter unnlot å få 1,7 mbod ut av markedet da han ved å gå med på unntak fra eksportnekten for Iran. Det har pågått en stund og tar noe tid å rette opp i, slik at oljeprisen kan bli lav en stund.

En annen sak er at det er en lang vei fra høy oljepris til bra resultater for DOF. Veredn renner over av supply og ahts skip. Nesten ingen skrapes siden det er billig å la dem ligge. Det vil koste litt å få dem i gang igjen, men de vil ligge som et vått teppe over markedet i lang tid. Der dof har størst potensiale for rask inntjeningsvekst er om de får PSV og AHTS flåten i gang på greie rater, men det er skjøvet langt ut i horisonten nå, kanskje ikke før 2022. Subsea går rundt, men ratene er lave og kontraktene lange, så noen rask oppgang kommer ikke der heller, selv om de nye skipene de har satt i drift i år vil hjelpe.

Utfordringen ligger på likviditetssiden, får de refinansiert seg slik de trenger i 19 gitt den lavere oljeprisen og lavere ventet aktivitet i 19 og kanskje 20. Dette kan potensielt dra dem mye lenger ned.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.