Offshore

Volga
20.12.2018 kl 13:26 1369

0,9kr - 10%

Både CGG, PGS og PLCS i eller nær all time low. PGS er ned nesten ~75% siden toppen i juni (altså enda mer en PLCS). Det samme gjelder CGG om du ser siden starten av 2018. Sånn sett har det altså aldri sett verre ut for sektoren enn nå. Den siste spilleren i 3d/4d-markedet Shearwater (i praksis DOLP - etablert etter deres konkurs) som tok over flåten til den 5 aktøren i WG/Schlumberger i august er ikke notert, så her har vi ikke data sånn sett. TGS (-40%) og SPU (-45%) som opererer i det samme markedet har holdt seg litt bedre (og er godt over sine laveste nivåer).

Antar det er ansett som umulig å finansiere nye båter og utstyr per nå. Reaktivering av de som finnes (cold stacked) er også kostbart. Antallet aktive båter (20 i følge PLCS i Q3) er på sitt laveste 'noensinne' (?) og mer enn halvert over de siste 2 årene. PLCS har enn så lenge en rimelig brukbar pipeline, men markedet tolker det dithen at markedssituasjonen nå er så presset at båten nesten ikke bærer. Ser etter markedssignaler her...

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.