Olje

solid1
21.12.2018 kl 01:02 8334

Ingen statistikk om fracking, men heftige diskusjoner i Canada.

Quebec har nok tråkket litt hardt på resten av Canada og Alberta spesielt, når de ikke ville ha oljerør gjennom provinsen,. Dette på grunn av at Legaults også har kommentert Albertas oljeutvinning som “skitten olje“. Han har tydeligvis ikke støtte for sine uttalelser. Mange har til og med tatt til orde for å boikotte produkter fra Quebeck på grunn av dette.

https://globalnews.ca/news/4750246/alberta-quebec-boycott-pipeline-comments/

Siden Legaults kommentarer har Alberta kritisert Quebec for å motta mer utjevningsbetalinger enn noen annen provins. Mye av pengene kommer fra nettopp Alberts oljeformue.

Til og med private twitter-lenker oppfordrer til boikott av Quebec-varer.

https://twitter.com/BrianJeanAB/status/1071613409756659714?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1071613409756659714&ref_url=https%3A%2F%2Fglobalnews.ca%2Fnews%2F4750246%2Falberta-quebec-boycott-pipeline-comments%2F

Quebec har svart ved å si at de har en plan om at utjevningen reduseres “over tid“.(10 år) “Vi ønsker å redusere utjevningen, "skal Quebec finansminister Éric Girard ha sakt til de andre finansministrene.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og befolkningen i Quebec støtter tydeligvis ikke politikerne. Dette kan føre til en rask avgjørelse i februar dersom 9 av Canadas 10 provinser ønsker at regjeringen i Quebec kunne gjøre seg mer uavhengig ved å utvikle Québecs oljeressurser, et alternativ som de foreløpig ikke har gått inn for.

Legault er tydeligvis bare mot rørledningen, men forsøkte så å selge ideen om at de andre provinser skulle binde seg til å kjøpe mer Quebec-energi basert på vannkraft. "Jeg er ikke flau for å nekte skitten energi mens vi tilbyr ren energi til en konkurransedyktig pris," sa han.

"Legault trenger å forstå at vårt produkt ikke er skittent, men at det faktisk finansierer skolene, sykehusene og til og med noen av vannkraftinfrastrukturen i Quebec," reagerte Notley.
Notley refererte da til utjevningsbetalinger til Quebec, som vil ha totalt 13 milliarder dollar i året og to tredjedeler av de totale føderale overføringene i Canada.
Å få 13 milliarder i “sosial“ støtte for å kunne selge tilbake “ren energi“ om 10 år. Hvorfor skulle den øvrige befolkning/politikere i Canada godta det når Quebec kan bli selvhjulpen på kort tid?

https://globalnews.ca/news/4755410/we-are-not-at-war-with-alberta-quebec-stands-firm-against-pipeline/

http://www.canada24news.com/canada/quebecers-prefer-to-import-oil-from-western-canada-according-to-leger-poll/160218-news
https://t.co/3Wc61ZXv7s

LES MERE: Etter hvert som oljepriskampen fortsetter, krever Alberts finansminister om endringer i utjevningsprogrammet

På onsdag (19/12) ville Legault ikke kommentere noe om situasjonen, men Quebecs justisminister forsøkte å glatte over ting.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.