Offshore

really
21.12.2018 kl 11:05 1815

En ting er break even på portefølgenivå for shale selskapene, noe helt annet er hva som styrer mer kortsiktige beslutninger. De har mye sunk cost i rettigheter, infrastruktur og utstyr som gjør at BE for et enkelt hull ikke er særlig høy, sannsynligvis godt under dagens oljepris. Og siden mesteparten av utbyttet fra hullet er tatt ut allerede første året er det begrenset risiko å bore et hull til. Overhead'en har de uansett. Derfor vil de fortsette å bore til kassen er tom fordi hvert enkelt hull gir positiv cashflow til å dekke indirekte kostnader.

Over tid vil tilgangen til kapital begrense prooduksjonen fordi investeringene begrenses. Men det skal ikke mer enn et blaff oppover i Oljeprisen før selskapene klarer å skaffe mer kapital og så er vi i gang igjen. Det kan jo være lønnsomt for store forbrukere av olje å investere i shale industrien, det holder kostnaden nede med et lite tap på investeringen. Slik sett er shale industrien en skikkelig pain in the ass for resten av oljeindustrien.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.