Grønne aksjer

Sørøya
30.01.2021 kl 17:21 1232

Noen av oss henger med fortsatt, men i perioder har det vært skrevet så mye useriøst at man ikke gidder. Store svingninger og usikkerhet gjør nok at en del sikrer seg og tar en liten pause. Hydro, Equinor og Statkraft gjørt tar nok noe tid før hydrogen få fotfeste i Norge. Her er man for sterkt bundet til el-bil foreningen og de store subsidiene til el-biler.
Regjeringen teller fremdeles på knappene når det gjelder hydrogensatsing og ønsker tydeligvis ikke å ligger forkant av utviklingen. Det samme ser det ut som en del større bedrifter som Hydro, Equinor og Statkraft gjør. I Sveits satser matvarekjeden Migros sterkt på hydrogen og roser hydrogen opp i skyene.
Utviklingen har så vidt startet, men forvent ikke mye drahjelp fra Norge. Muligens noen fergestrekninger og testing for tungtransport og noe taxitrafikk, men så regner jeg med at Enova mener de har gjort sitt. Norge har dessuten olje og gass industrien som vi trenger som økonomisk fundament i lang tid fremover.
Ute i verden er det annerledes og det er vel der ekspansjonen til NEL etterhvert kommer. Herøya er vel godt i gang med installering av utstyr for linje en. Muligens vil NEL bygge ut full kapasitet på Herøya, men så tror jeg det er slutt. De må få opp en fabrikk i Asia, utvide vesentlig i USA og helst etablere stort i Nedeland.
Selv om NEL er et norsk selskap er nordmenn en minoritet blant aksjonærene. Dette vil bli viktig for hvor hovedkontoret etterhvert skal ligge med tanke på fremtidig kapitalinnhenting og eventuelle industrielle partnere.. Løkke får nok mye å henge fingrene i fremover. Tviler på at hovedkontoret ligger i Norge om 5-10 år.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.