Offshore

kvirrevi
21.12.2018 kl 12:44 1723

Tankene mine har gått litt rundt hvilke synergier Subsea 7 eller en av de andre hovedkonkurrentene til DOF Subsea vil kunne ha av å erverve kontroll eller inngå fusjon med selskapet. Prøver å rangere disse etter hva jeg tror er de største synergiene.
1. Tilgang til en betydelig ekspertise og kompetanse som de ansatte i DOF Subsea sitter på. Selskaper som Subsea 7 har svært mye kompetanse selv, men vil trolig bli tilført svært verdifull kompetanse fra DOF Subsea.
2. Mulig betydelig Inntektssynergi gjennom at markedet blir vesentlig mer strukturert.
3. Erverv av en svært attraktiv flåte som har en verdijustert alder på bare 6,2 år, dette selv nå etter at det knapt nok har blitt bygd nye skip de siste tre-fire årene. Det er sannsynlig at Subsea 7 kan benytte denne flåten enda bedre enn Dof Subsea klarer i dag og dermed få høyere inntekter og EBITDA.
4. Muligheter for å redusere rentekostnadene vesentlig ettersom Subsea 7 har en meget sterk balanse som enkelt absorberer gjelden til DOF Subsea (som heller ikke er veldig skremmende)

Alt i alt, et spennende case med sannsynligvis helt sinnsykt store synergigevinster

Det er i det hele tatt bortimot uforståelig at ikke Subsea 7 sikrer seg en solid minoritetseierpost i DOF Subsea som kan benyttes strategisk til å øke sannsynligheten for en strukturering og til å fremskynde den.
Redigert 21.12.2018 kl 14:33

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.