Dagens tema

langver
28.12.2018 kl 13:17 344

Dette sier dagens regelverk om DNA-testing:

https://www.udiregelverk.no/PageFiles/12808/RS%202010-035V6%20Informasjon%20om%20DNA-test%20i%20familieinnvandringssaker%20til%20referansepersonen%2011.11.2016.pdf

Informasjon om DNA-test i familieinnvandringssaker til referansepersonen

I noen land er det vanskelig å skaffe fødselsattester og andre dokumenter som godtas av norske myndigheter. Derfor ber UDI om DNA-analyse av søkeren og referansepersonen i noen saker. Dette gjør vi slik at dere kan dokumentere at dere er i slekt.

Disse landene er Afghanistan, Syria, Irak, Jemen og alle land i Afrika sør for Sahara (med unntak av Sør-Afrika). I noen tilfeller vil det også bes om DNA-analyse fra søker fra andre land.

Du trenger ikke betale noe for testen, men du må selv dekke utgiftene til reise og opphold.

DNA-testen foretas ved å sammenligne celleprøver fra munnen til hvert av familiemedlemmene. Testen vil vise om dere er i slekt. Hvis testen viser at dere ikke er i slekt, vil dere få mulighet til å gi en forklaring. Når UDI behandler søknaden, vil vi ta denne forklaringen med i vurderingen.

Du bestemmer selv om du vil ta denne testen. Hvis du ikke vil ta testen, kan du levere inn en forklaring. Hvis du sier nei, blir det vanskeligere for oss å vite om dere er i slekt, og vi vil sannsynligvis avslå søknaden.

Etter at dere har gitt DNA-prøve vil politiet og ambassaden sende prøvene til et laboratorium som foretar DNA-analysen. Når laboratoriet har mottatt alle prøvene vil de gjennomføre analysen og sende svaret til UDI.

Dersom søkeren har gitt deg fullmakt i saken, vil du få vedtaket i posten når saken er ferdig. Hvis du ikke har fullmakt, vil ambassaden informere søkeren om vedtaket.
Redigert 28.12.2018 kl 13:20

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.