IKT og Tech

skåla
12.02.2021 kl 14:21 11101

Svar til DISKO på xtrainvestor:
Har ikke konto der så prøver å svare på dette forum da DISKO vel leser her også:
Spørsmål fra DISKO: Hva er grunnen til at Next er priset til 500 mill og Idex til 2,5 milliarder?
Dette er et ekstremt godt spørsmål, men ikke lett å besvare. Jeg skal allikvel forsøke:
Next har hele tiden mens kursen har falt og falt vært ærlig på at markedet for Biometriske betalingskort til massemarkedet (BPC) ikke kommer til å ta av før i 2021/2022 (dette basert på hva uavhengige anerkjente analysebyråer har ment) I 2019 under presentasjon av Q2 f.eks sa de at de mente å ha en teknologi som var ekstremt godt egnet for dette markedet, men at det ikke var noe marked enda. ("People say we are to late for the BPC market. I am pulling back on that son, because I don't see a mass market yet") Det er jo helt riktig. Hittil har det vært kun piloter. IDEX har hele tiden sagt at markedet kommer til å ta av om få måneder (uansett når du har spurt dem de siste 4 år) og aksjemarkedet har stort sett trodd dem. Sist Next ved Heuman uttalte seg om dette var på Q320 (november) hvor han sier at de ikke er noe "big believer" på at BPC markedet skal ta av NÅ. Derfor satser de mer på alle de andre mulighetene de har i andre vertikaler fordi det kan bringe inntekter/marginer og overskudd raskere (f.eks PC og India etc, jf. de siste kontrakter de har fått).
Enkelte ting tyder på at alle kanskje nå i februar eller i løpet av 2021 vil endre oppfatning (ting kan faktisk endre seg fra november 2020 til nå i dagens hurtig endrede markeder og teknologier), nemlig at BPC begynner å scale nå snart (det passer isåfall godt med hva ekspertene sa for 2 til 3 år siden). Covid har nok fremskyndet eventuell scalering i dette markedet.

Next har dog sagt at når markedet kommer (med konkrete ordrer av interessant størrelse til leverandører, ikke preik) er de klare. De har utviklet og vist et dual interface kort i samarbeid med Infineon (som vel er størst i verden på Secure Elements til betalingskort) som er grunnlaget for å kunne ta deler av det markedet. Hvis dette markedet kommer tror jeg etterhvert Next vil ta en del av det globale markedet fordi teknologien deres er godt egnet i det markedet (se f.eks skriftlig presentasjon PDF fra q2- 2019 på hjemmesiden). Hvis dette skjer i 2021/2022 kommer kursen trolig til å gå betydelig opp.


En av grunnene til at Next ligger lavt i MCAP nå er at ledelsen ikke hausser men er ærlige (ærlighet varer lengst) og bygger sten for sten.
En annen grunn er at teknologien og markedet er vanskelig å forstå for en gjennomsnittelig investor og hittil har de fleste kjøpt IDEX for de tror bedre om dem.
De som setter seg inn i teknologien, produksjonsmåten og markedet vil kunne gjøre en god deal i Next, også fordi de satser på flere markeder og ikke er like avhenig av BPC (noe som de konkrete ordrer som mottas er i ferd med å bevise).
Next har vært en glemt og gjemt aksje veldig lik Napatech for 1 1/2 år siden (potensialet til teknologien til NAPA er fortsatt vanskelig å forstå men aksjen har nesten 20- doblet seg fra bunn.)
Jeg anbefaler alle å gjøre grundig research. Alle webcast fra tidligere ligger på hjemmsiden. Jeg har fulgt selskapet tett de siste 4 år. Lykke til uansett om du er kjøper eller selger:-)

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.