Finans og forsikring

Stan82
15.02.2021 kl 22:54 3106

DoctorGaddus skrev Bra innlegg!
Liten oppdatering på denne:
Monner skriver i dag på sine sider at lånene deres er utformet som omsettelige gjeldsbrev (jf. gjeldsbrevloven paragraf 11). Tap på omsettelige gjeldsbrev er fradragsberettiget iht. Skatteloven 6-2, som forklart over. Det stemmer egentlig bra, Monner tilbyr jo bl.a. å videreselge et lån (til andre som allerede er investert i samme lån) dersom en långiver vil ut. Fundingpartner aksepterer også videresalg av lån, men bare om du finner kjøper selv (iflg. info på siden deres). Juridisk sett er muligheten i alle fall der. Uansett: poenget er at realisert tap på omsetningsgjeldsbrev gir fradragsrett 😎👍. Det er jo godt nytt for Crowdfunding-selskapene, i alle fall.

Monners egen forklaring på dette:
https://hjelp.monner.no/nb/articles/1287829-skatt-pa-investeringer-i-lan#h_fd2ad2fa2e

*****EDIT 16.02.2021*: både FP og Kredd har i dag opplyst at de har samme linje som Monner (og at lenken nedenfor er utdatert for FP sin del. Alle tar selvgølgelig forbehold for skattemyndighetenes vurdering, men er ellers enige om adgangen til fradragsrett)*****

NB! Fundingpartner har for øvrig motsatt syn, og skriver at det ikke er fradragsrett på tapt lån (se avsnittet "påvirker investering i Crowdlening hva du bør velge?":
https://fundingpartner.no/investere/blogg-aksjesparekonto-eller-investeringsselskap
Redigert 16.02.2021 kl 12:16

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.