Finans og forsikring

Kitchen
16.02.2021 kl 17:23 3210

Tre forbrukslånsbanker som gjennom sammenslåinger har blitt til en. I størrelse ligger de litt bak Komp med ca 6 mrd i utlån mot ca 8 mrd for Komp.
To av de tre bankene, Monobank og den opprinnelige BRAbank gjorde det ikke så bra. På tross av at navnet på den sammenslåtte banken heter BRAbank er det den siste av de tre opprinnelige bankene, Easybank som driver videre. Easybank gjorde sakene sine bra før sammenslåingen, så det er kanskje like bra.
Det er den lavest prisede av alle forbruksbankene, mye pga dårlig drift i de to øvrige bankene. De tar sikte på å drive med en meget slank organisasjon og lave kostnader, så om de lykkes med det så vil de kunne bli ganske lønnsomme raskt. De har også en satsing på utlån til SME-markedet som virker spennende.

Hvis de viser at de kan levere på planene sine bør det være muligheter for en reprising i første omgang opp mot resten av sektoren.
Siden 11. november ser jeg det er 9 innsidekjøp, ingen salg.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.