Finans og forsikring

Kitchen
17.02.2021 kl 19:50 2948

Monobanks tabber var å satse på kredittkort, en digital satsing på egen app og et egenutviklet IT-system. Kredittkortet ble lansert samtidig som myndighetene satte bremsene på og de fikk lite volum. Appen skulle bringe inn strategiske partnere men det ble lite av det. Tilbake satt banken med kostnadene det medførte å ha dobbelt så stor stab som sammenlignbare konkurrenter. Så i stedet for å prioritere å generere bra med profitt tidlig som kunne finansiert vekst, så ble det behov for stadige emisjoner. Tror ikke låneboken som blir med over i den samlede banken i seg selv er så verst.
Det fine nå er at den samlede banken har solgt ut IT-satsingen og kredittkortet slik at kostnadene kan tas ned.
Så med lavere kostnader (de satser på å nå C/I under 20%) og samlet lånebok på 6,5 mrd er bankens mål netto resultat på 110 mill i 2021, økende til 200mill i 2022 og 280mill i 2023. Dette er fra bankens presentasjon om sammenslåing fra juni 2020.

Staben mener jeg er ferdig slanket og det er ikke såå dyrt å sparke folk som du vil ha det til. Tror vi snakker noen måneders sluttpakker for de fleste. Det spares i alle tilfelle inn på et kvartal eller to

C/I under 20% virker optimistisk, men vi får nå se. Selv om vi slår av en del fra bankens målsetning er banken et godt case om de begynner å levere.
Det har vært en del klumsing for noen av forløperne til denne banken, men så er banken til gjengjeld priset for knall og fall. Hvis de får skikk på skuten nå så er det mye oppside.

Den samlede banken er priset til 635 mill, egenkapitalen er 1300mill, så en P/B på 0,5. (Q3)
Til sammenligning er Instabank som har under halve låneboken (2,7mrd) priset til 532mill med en egenkapital på 580mill, P/B på ca 0,9. (Q4)
Redigert 17.02.2021 kl 19:52

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.