Gull og gruve

Wangsta
NOM 18.02.2021 kl 01:11 5096

Etter atter en tafatt kvartalspresentasjon uten noe særlig til entusiasme kan det kanskje være sundt å være noe lunken til denne aksjen.

Riktignok ble CAPEX redusert med ca. 850 mill. NOK, men selskapet trenger fortsatt ca. 1,8 milliarder NOK til bygging og investeringer. Hvordan dette skal finansieres er fortsatt helt i det blå - og dette er det virkelige store spørsmålet. Hva de er i stand til få i bankmarkedet og hvor god strukturen/sammensetningen av finansieringen ellers blir vil nok være veldig kursdrivende på kort sikt.

La spesielt merke til på kvartalspresentasjonen at det ble bekreftet at det ikke planlegges en IPO for Keliber. NOM har lenge sett på andelen i Keliber som en ren investering og nevnt at salg av denne er en mulighet for å delfinansiere Engebø-prosjektet. Dette har jo på en måte vært ett ess i ermet lenge, men uten en IPO der markedet får priset Keliber «riktig» kan det tenkes at NOM får en mye dårligere pris ved et salg.

En annen kjedelig ting som kom fram i spørsmålsrunden var noe man skulle tro fortsatt ikke var noe spørsmål - nemlig striden med AMR og den juridiske diskusjonen om rettighetene. AMR har som kjent sendt en anmodning til Nærings- og Fiskeridepartementet om utsettelse av vedtak. Dersom AMR får medhold i dette kan det være katastrofalt for NOM. Da drar ting ut i tid med mulige rettssaker. Og er det noe selskapet allerede har brukt nok av er det TID. CEO, Ivar Fossum, gjentok ordene «we are confident...» på spørsmål som omhandlet det juridiske. Men måten han fremstod på og kroppsspråket var ikke veldig overbevisende.. Slikt skaper usikkerhet..

Kvartalsrapporten viser at NOM ved nyttår bare hadde litt i overkant av 42,2 mill. NOK i cash og i forrige kvartal «brant» selskapet 11,7 mill. NOK... CFO sa under kvartalspresentasjonen at revidert DFS vil koste 20 mill. NOK iht. budsjett - men hvor mye av dette som allerede er betalt er uklart. Med samme cashburn i Q1 vil selskapet ha rundt 30 mill. NOK cash igjen den 31.mars 2021.

Selskapet skriver selv i presentasjonen:
«The Group is fully financed for the finalization of the DFS update and into H2 2021 based on current plans and forecasts.»

Pengene til drift av selskapet rekker altså ikke mer enn til et tidspunkt mellom 01.juli - 31.des 2021.. NOM har erfaringsvis hentet penger inn ved emisjoner når saldoen har nærmet seg disse nivåer. Sjansen for en ny emisjon er overhengende. Selskapet ønsker nok litt økonomisk fleksibilitet og vil nødig vente til kassa er bunnskrapet.

Og man kan jo lure på hvorfor det ikke har vært innsidehandel i selskapet siden sep/okt 2019 (da ifm. en emisjon)..

Nei, etter en eventuell siste emisjon og først når innsiderne selv begynner å laste opp aksjer er det dags for en inngang!
Redigert 18.02.2021 kl 01:15

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.