Farma

peaf
20.02.2021 kl 09:14 1489

I 2019 var den globale omsettningen av Hex/cys på 330 mil. men i 2020 har valutaen vart ca 10 % høyere. Så før att opprettholde antalet solgte doser bør omsettningen minst bli 360 mil totalt i 2020. Og det ser ikke ut som de kommer klare det, muligens nær 345 mil +/-...I USA blir det vel ca 110 mil som bare motsvarer ren valutavekst. Nu er jo kostnader og i vaulta så det påvirker ikke EBITDA resultatet, bare omsettning. Og valutan får antagligen en negativ påvirknad på omsettningen i år. Og att 2020 blir ett tapt år før Hex/cys er vel så godt som sikkert. Med Schneider og hans disposisjoner som sterkt bidragende årsak.

Ipsen bidrar med ca 30 mil ekstra i omsettning i Q4 minus 15 % på hele ipsen omsettningen ca 7,5 mil. det blir 22.5 mil. Og minus de ekstrakostnader de overtagit fra Ipsen og den satsningen som Schneider har startet efter overtakelsen. Trur ikke det er en pluss fremfor EBITDA denne gangen heller, og eg trur ikke det vart noe større salg av scope i Q4 heller. Og der må det skje noe snart,det er grunnen til hele veksten.
Nu har eg ventet i tre år på de resultaten som kan vise att det virkligen skjer noe reelt på vekst siden. Men i USA taper de fortsatt sansløst med penger, og som det ser ut er de på vei att minke overskuddet i Europa og. Mens Norden står i stedet vil.

Og de 5 mil aksjerne i emier er nu verdt 575 mil før att hemte 330 mil, så kostnaden per idag er 245 mil ekstra før Ipsen. Men fast selskapet ikke tjener penger virker det ikke som de spar på kostnader. Men så er det jo mange norske investorer som har mista trua nu og solgt seg ut.....

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.