IKT og Tech

MASTERCLASS
23.02.2021 kl 19:11 9900


ReadyFireAim investerte så sent som for 2 måneder siden i Digital Teaching Tools som eier Whiteboard.

https://www.readyfireaim.fi/post/first-edtech-investment-into-whiteboard-fi

ReadyFireAim investerer bare i selskaper med maks selskapsverdi på 1,5 mill. euro (15 millioner kroner).

Nå betaler Kahoot mellom 6 og 12 millioner dollar (50-100 millioner kroner) for selskapet. Dvs. 3-6 ganger så mye som Whiteboard ble vurdert til for 2 måneder siden!

Men prisingen av Whiteboard er interessant av flere årsaker. Den sier nemlig ganske mye om den ekstreme prisingen av Kahoot. Whiteboard har 6 millioner månedlige brukere over hele verden (også betalende) og verdsettes nå av Kahoot til 50 millioner kroner, mens verdsettelsen av Kahoot selv etter en korreksjon er 1000 ganger høyere!


Noen nevner at markedet for ed-tech i 2020 var på 20 milliarder USD. Det er mye mulig det. Men ed-tech er så mangt. Mye tyder på at betalingsviljen (evnen?) og dermed markedet på Kahoots produkter bare er en brøkdel av dette.

Etter å ha gjennomgått de siste kvartalsrapportene og alle børsmeldingene fra Kahoot så ser jeg mange røde flagg. Toppledelsen fremstår rett og slett som lite tillitvekkende (de "hyper" f.eks. selskapet litt for mye både skriftlig og muntlig), og ledelsen er faktisk et av de viktigste kriteriene for å investere i et selskap.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.