Farma

focuss
24.02.2021 kl 17:58 2744

Når man gjør en rettet emisjon som gjort her så gir man et tilbud til pengesterke investorer om å kjøpe aksjen til god rabatt. Med den nyheten som kom på Q4 så ville mange kjøpe aksjen uansett, og uten den rettede emisjonen så måtte disse pengesterke investorene kjøpt aksjer til markedspris. Dette mens aksjonærer satt på rettigheter som steg i pris mens de pengesterke måtte betale stadig høyere markedspris for aksjen. Det som skjer er at fordelen som tilhører aksjonærene blir fratatt dem og gitt til noen pengesterke investorer.

Nå kan det sikkert være flere tilfeller hvor en rettet emisjon kan være ok, men her må ledelsen vurdere hvert tilfelle for seg. I Nano tilfellet var det neppe en god løsning for aksjonærene og lurer på om ledelsen i det hele tatt har brukt en calori på å vurdere hva som ville være best i denne konkrete situasjonen. Vi hadde tross alt en aksje som var i rakettfart oppover og ikke ett synkende skip som sendte ut SOS.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.