Grønne aksjer

Aramis
25.02.2021 kl 14:21 1174

Går selgersiden i Scana aldri tom?
Uke etter uke med millioner av millioner aksjer omsatt i området 2,40 til 2,50 er ikke bare resultat av roboters øretrilling, men av en selgerside som ivrer etter å ta tap. Så snart aksjen stiger noen øre, følger det et takras av aksjer til salgs, og selgerne oppfører seg som om de er i havsnød og MÅ slenge aksjene over bord til omtrent hvilken kurs som helst. Tar det aldri slutt?
Noen sier at selskapet har hatt voldsom kursøkning, og at mange selger på lav inngang. Men i så fall har disse aksjene måttet vært kjøpt FØR toppkursen på 4,40, og disse aksjonærene har da sittet på til toppen og ventet til kursen omtrent har halvert seg før de selger. Det blir voldsomme gevinsttap.
Mest sannsynlig handler det som aksjer som er kjøpt OVER nåværende kurs. I så fall er det kun snakk om tapsrealisering.
Det undrer meg at så mange løper som gale for tape penger, men Scana er ikke alene om å oppleve dette. Aksjonærer i mange andre selskaper opplever det samme. Folk hiver fra seg STORE poster til gjerne ti prosent under sist omsatte, og ser ikke ut til å la seg affisere av tap på flere ti tusen pr. post.
Vanskelig å se hvordan slik oppførsel kan generere annet enn tap.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.