Gull og gruve

Fantilopen
28.02.2021 kl 10:00 1237

Nei, overraskende nok.
I avsnittene under er flere selskaper nevnt:

« Investorene som ønsker eksponering bør selv finne egne favoritter. Men en å vurdere over tid kan blant annet være Capstone Mining. Selskapet ledes fra Canada, og operer gruver i alle de tre nordamerikanske landene. En annen mulighet er Yamana Gold, som både er godt eksponert mot utvinningen av «grønn» kobber og inflasjonshavnene gull og sølv.

Nok en kanadisk aksje er Lundin Mining. Men desto mer tilgjengelig for nordmenn, litt svensk som den er. Aksjen er sågar notert på Stockholmsbørsen. Og her får en investor en interessant eksponering mot en bøtteballett av profilerte industrimetaller, som kobber, sink, gull og nikkel.

Ellers er selvsagt litium svært sentral i det grønne skiftet – og i fremtidens batterier. For noen kan da verdens største utvinner av grunnstoffet være aktuell. Sociedad Quimica Y Minera de Chile har også annen virksomhet. Men sågar allerede inntjening, og en fin balanse sammenlignet med konkurrentene.

Eller hva med en eksponering enda tettere opp til elbilutviklingen? Tesla-leverandøren Piedmont Lithium har kommet langt i batteriteknologi. En hake her er at aksjen det siste halvåret har steget over 600 prosent. Det er nesten like euforisk som Tesla selv.

På plussiden teller at Elon Musks flaggskip får bryne seg på en stadig hardere konkurranse fra de tradisjonelle bilprodusentene – mens Piedmont som metallutvinner over tid har en mer unik og beskyttet posisjon.»

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.