Olje

wwbwb
08.01.2019 kl 08:51 5135

DNO bekymret for Faroes fremtidige produksjon
Oljeselskapet DNO mener Oljedirektoratets (OD) 30 prosents nedjustering av ressursanslaget på Oda-feltet, der Faroe Petroleum eier 15 prosent av den tilhørende lisensen, fører til bekymringer om Faroes fremtidige produksjon, ifølge en melding tirsdag.
Det melder TDN Direkt.
DNO har fremmet et bud på Faroe Petroleum.
OD anslår reservene på feltet til 32,7 millioner fat oljeekvivalenter pr dag, og i Faroes uavhengige verdsettelsesrapport fra Gaffney, Cline 6 Associates (GCA), publisert 2. januar, anslås påviste og sannsynlige reserver til 47,8 millioner fat oljeekvivalenter. DNO peker på dette og trekker frem at feltet ble fremholdt av Faroe som en nøkkelbidragsyter til selskapets produksjonsvekst.
"Etter tre ikke-vellykkede letebrønner og det tvilsomme Equinor-byttet, fører denne tidligere ikke oppgitte reservenedgraderingen ved Oda til bekymringer over Faroes fremtidig produksjonsprofiler, og burde ha blitt nøyaktig reflektert i den uavhengige eksportens rapport, som er en glanset versjon av det som ble publisert til aksjonærer 4. januar 2019, skriver DNO i meldingen.
DNO oppfordrer Faroes styre om å gi gjennomsiktige og betimelige oppdateringer til aksjonærene.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.