Industri

BLOODLINE
04.03.2021 kl 08:36 1153

Ja mens Nrc aksjonærene sover kupper Nye veier kontraktene. Pga store overskridelser på jernbane har regjeringen tatt grep. Som jeg sa etter høringen i "stortinget" gikk banenor på en skikkelig smell. Bane Nor er skrotet av regjeringen, Nye veier skal bygge Ringeriksbanen. Konkurrenten til BaneNor skal bygg jernbane og vei.

Publisert: 03.03.2021 23:14. Sist endret: 03.03.2021 23:30.
Regjeringen varsler at de vil gi Nye Veier oppdraget med å bygge både Ringeriksbanen og ny E16.
http://www.bygg.no/article/1460429

Venstre-leder Guri Melby sier til avisen at dette ikke er mistillit mot Bane NOR, men at målet er å bygge raskere og mer effektivt. Statsminister Erna Solberg understreker også at dette vil gjøre både Nye Veier og Bane NOR bedre.

– Å etablere to konkurrerende miljøer gjør begge bedre. Men det har vært noen store overskridelser på jernbane. Vi er nødt til å tenke nytt, sier Solberg til Aftenposten.

I tillegg til jernbaneprosjektet vil også Nye Veier få veioppdraget på strekningen fra Skaret til Hønefoss. Til Aftenposten sier politikerne at prosjektet med både vei og bane vil koste koste 35,6 milliarder kroner.

Nye Veier er naturligvis fornøyd med å få oppdraget, og tror prinsippene de jobber etter er overførbare fra vei til jernbane.
Redigert 04.03.2021 kl 08:43

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.