Olje

Ramn
NOR 09.01.2019 kl 13:18 5286

Mye bra har faktisk falt på plass for Noreco i den siste tiden.
Det viktigste så langt er vel den vellykket prissikring selskapet avtalte i markedet for ca. 80% av oljeproduksjonen frem til 2020 til rundt 80 US/bbl.
Noreco tapte riktig nok erstatningsrettsaken mot det Danske forsikringsselskapet da anken ble endelig avist av Dansk høyesterett høsten 2018.
Men, etter hva jeg forstår så kommer selskapet til å få full uttelling for de tapte beløpene likevel, siden Noreco sitt fremførbare tap/underskudd i stedet nå vil bli motregnet skatteplikt av overskudd i selskapets oljeproduksjon fra start.
En direkte forsikringserstatning ville jo ha brakt penger inn i selskapet svært raskt, men tidstapet blir kanskje ikke så ille når finansieringen nå er trygt på plass til tross for at «oppkjøpskapital» måtte reises i obligasjonsmarkedet isteden.
Med den ganske så høy skatte på overskudd som vanligvis oljeutvinning har, så er ikke tidstapet (før skattefordelen blir realisert) så langt allikevel.
.
Sparebank 1 Markets tar opp dekning av Noreco med en kjøpsanbefaling. Det skriver meglerhuset i en oppdatering onsdag 09.01.18, ifølge TDN Direkt.


Kursmålet fastsettes til 300 kroner, opp om lag 27 prosent fra dagens nivåer. .......Noreco-aksjen er i skrivende stund ned 2,27 prosent til 237 kroner.
Redigert 13.01.2019 kl 22:03

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.