Farma

HrDuck
05.03.2021 kl 13:00 1701

Antar at det du egentlig mener er at inntjening må forsvare aksjekurs (og ikke motsatt som du skriver).

Det man må fokusere på er fremtidig inntjening ellers risikerer man fort å havne i value-traps (selskap med typisk lav p/e, men som har fallende inntjening og dermed likevel er dyre). Pho er et selskap med høye produktmarginer. De kan fremover øke omsetning uten å øke kostnader av betydning, spesielt gjelder dette US delen. For hver krone inntektene øker i US fremover så tipper jeg at over 80 øre går direkte inn på bunnlinja (før skatt). Potensialet for vekst er stort, i US alene har de kun 5% av markedspotensialet (ref presentasjon 4Q), men et produkt som gjør at langt flere faktisk overlever en dødelig sykdom. Produktet blir mer kjent, antall klinikker som tilbyr BLT øker kvartal for kvartal. Den nyfrelste focuss nevner dette poenget, vi kan kalle det moment eller traction eller hva man vil. Poenget er uansett at inntektene har økt (selv i en pandemi) og ligger an til å øke fremover.
Så kan man godt fokusere på at selskapet er priset til x ganger et historisk resultat (men som jeg har nevnt i annen tråd så har de med et slikt fokus en tendens til å ende opp som aksjonærer innen fysisk videoutleie og papiraviser), markedet vil likevel se fremover og hva som kommer til å skje med selskapet. ABG var ute med et estimat på 17xebit for 2022 (e). Nå har kursen økt litt siden de var ute, så vi er kanskje rundt 19xebit 22 (e) i dag. Uansett, om det slår til så vil ingen rasjonell investor mene at 19x neste års resultat er dyrt for et selskap med vekst og en forretningsmodell med svært høy grad av skalerbarhet.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.