Shipping

Volf
11.01.2019 kl 08:44 2176

BULK:17 CAPESIZE-SLUTNINGER TORSDAG, NOK ET SKIP SOLGT TIL SKRAP
Oslo (TDN Direkt): Det ble rapportert om 17 capesize-slutninger torsdag, der elleve er for jernmalmfrakt og seks er for kull.

Det fremgår av en slutningsliste fra Arrow Shipbroking Group.

Det ble sluttet syv reiser til Qingdao i Kina, der tre er fra Tubarao i Brasil, to er fra Dampier i Australia, en er fra Port Hedland, Australia og en er fra Vest-Australia.

Videre ble det sluttet en reise fra Drummond, Colombia, til Iskenderun, Tyrkia, en reise fra Tubarao til Gijon, Frankrike, en reise fra Kamsar, Guinea, til Kina og en reis fra Drummond til Ashkelon og/eller Hadera, Israel.

Fra Newcastle, Australia, til Youngheung, Sør-Korea, ble det sluttet tre reiser,i tillegg til en reise til Mailiao, Taiwan.

Det ble også sluttet en reise fra Taboneo, Indonesia, til Samcheonpo, Sør-Korea, samt en reise fra Nacala, Mosambik, til Kwangyang eller Pohang, Sør-Korea.

Ellers ble det gjort tre timecharter-reiser.

Pareto Securities meldte torsdag at Technomar har solgt en 1995-bygd capesize for skrap for 7,7 millioner dollar.

Dette er den andre capesizen som er blitt skrapet så langt i 2019, mot totalt 18 skip i 2018, og meglerhusets tro på økt skraping i år blir sterkere som følge av dette.

Baltic Exchanges capesize-indeks falt i går 4,7 prosent til 15.197 dollar.

HH, finans@tdn.no

TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.