Olje

Skrika1
16.01.2019 kl 18:08 6273

Her er en goglet overstatt pressemelding.

PRESSEMELDING
For umiddelbar utgivelse

HYDRAULISK FRAKTURERING ER IKKE FARLIG FOR HELSE

Gassprodusenter reagerer på feilinformasjonskampanjer av noen motstandere i hele Quebec
MONTREAL, tirsdag 18. desember 2018 - Quebecs olje- og gassforening ønsker å rette opp fakta om nylige møter organisert av enkelte grupper i Quebec.

QOGA sier at det forstår at noen frykt er oppvokst om en bransje som folk ikke vet. "Det er visse grenser, men det må ikke krysse. Det vi ser her er folk som på forhånd bestemte at fracking er farlig, og som stoler på sekundære studier for å bekrefte det, "sa talsmannen til APGQ Eric Tetrault.

Konklusjonen om at produksjonen av naturgass er skadelig for helsen negrerer resultatene fra de 134 studiene, to BAPE og Strategic Environmental Study (SEA) utført av eller for Quebecs regjering i de siste syv år, samt funnene fra World Environmental Protection Agency (EPA) i USA.

"Quebecs regjering og EPA er referansene. Aldri ville disse offentlige organene skjule helserisikoen. Hvis noen fortsatt nekter å tro det, inviterer vi dem til å vise oss sine studier, og vi vil svare med glede, sier Mr. Tetrault.

QOGA fremhever også meget viktige faktuelle feil. Således er det feil å si at vi ikke vet arten av elementene som brukes av selskapene i bruddprosessen. "Det har vært på Questerres nettsted i åtte år, og det har vært den første i Canada," sier Tetrault. Når det gjelder referanser til toksisiteten av benzen, er det ironisk å si mildt når vi i mange år vet at det ikke finnes noen Quebec-brønner.

Generelt sett kommer denne kritikken av industrien dessverre til en tid da rene gassprosjekter kunne dukke opp. Denne nye generasjonen av naturgass uten naturgass, hvis fotavtrykk vil være sammenlignbar med sol eller vind, vil bare bruke biologisk nedbrytbare elementer, resirkulere vann 100% og bruke elektrisitet til å fungere.

I tillegg til den nye teknologien planlegger gassprodusenter å tilby 3% av overskuddet til kommunene, fra $ 500.000 til $ 1M pr år, og vil ikke gjøre noe prosjekt i de lokalsamfunnene som har nektet dem.

Og i en tid da offentligheten lurer på hvilke tiltak som skal treffes, understreker QOGA at ved å importere 100% av naturgassen fra Vest-Canada og Pennsylvania som det gjør nå, skaper Quebec 330 % flere utslipp på planeten.

Kilde: Eric Tetrault

COMMUNIQUÉ DE PRESSE
Pour diffusion immédiate

LA FRACTURATION HYDRAULIQUE N’EST PAS DANGEREUSE POUR LA SANTÉ

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.