Olje

Ransen
17.01.2019 kl 08:52 3558

Utsettelsen av boreplanen skal vise seg å være helt nødvendig og ikke minst lønnsom. Etter boringen av Vikingo oppdaget man at formasjonene i Lianosbassenget ligger horisontalt oppå hverandre med hydrokarboner i hvert lag. Dette kunne ikke vises på den gamle seismikken, da det er flere måter å få et nøyaktig bilde av grunnen.
Det vil vise seg at hver boring videre blir mer kompleks enn antatt da man nå ønsker å utnytte opp til 3 lag i samme brønn. Dette vil si at det må etableres en eller flere produksjonsstrenger for hvert lag, noe som vil gi en noe mer avansert "toppside" løsning enn tenkt. Det positive i det hele er at reservene som først var antatt å være 30 mboe, nå kan vise seg å være, som tidligere anslått opp mot 100 mboe på LLA-47.
I det store bildet er det gjort en formidabel jobb både blant egne og innleide brønneksperter. Vikingobrønnen har nå fått installert avanserte instrumenter som vil overvåke all fremtidig aktivitet på feltet.
Som nevnt tidligere så er ny boreplan utredet og klar - så da kan det gå rimelig kjapt å bore 9 brønner som åpenbart blir i umiddelbar nærhet av Vikingo.
-Alternativ vei er helt nødvendig - selskapet er sikker på en snarlig løsning her.
-Bruk av eksisterende oljeledning vil være en vinn vinn -situasjon.
Redigert 17.01.2019 kl 08:53

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.