Offshore

really
17.01.2019 kl 12:57 3841

Jeg oppfatter at ODL oppfører seg litt annerledes enn de andre riggaksjene. Den stiger mindre på gode nyheter, faller uten nyheter og faller nesten like mye på dårlige. Med andre ord, negativt sentiment i aksjen.

Det jeg sliter med å forstå er hvorfor. Selskapet har kontrakter som holder dem flytende uten de vesentlige tapene andre riggselskap har. Og tar oljeprisen veien nordover tlsier kontrakstlengden at riggene vil komme av kontrakt på gunstige tidspunkter da aktiviteten er høyere enn nå. Og det er vanskelig å unngå at oljeboring til sjøs vil måtte økes fremover. Det har vært underinvestert i offshore siden 2015 og behovet for boring begynner å bli stort bare for å opprettholde produksjonen. Antallet FID's er også kraftig økende.

Med løpende betjeningsevne bør finansieringen også gå greit. De må fornye en del lån de nærmeste årene, men ODL er et av de få riggselskapene på OB som ikke bør ha problemer med fornyelser.

I tillegg har ODL svært effektive rigger og en ekselent track record på drift. Ny rigg settes i drift i år til en rate som gir et greit bidrag. Dette er kanskje det viktigste kriteriet for at en ikke får noen store negative overraskelser fra ODL.

Det er selvfølgelig en viss risiko ved igangkjøring av en ny rigg, men med den dokumenterte erfaringen ODL har fra lignende rigger bør dette være håndterbart. De vet hva som skal til.

Så hvorfor er sentimentet negativet?

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.