Olje

Sector
17.01.2019 kl 23:46 4632

Her er siste fra Silver:
......
Siste fra urinnbyggerkonferansen gir rom for tanker.

Det er diskutert eierskap for urinnvånerne i blant annet rørledninger, en kan gjerne si at Kanada som helhet – og provinser kjøper seg fri på en måte, mindre bråk.

Det en ser her er at det nå mest sannsynlig løsner for diverse rørledninger og setter ny tone for i minste fall eksport av olje og gass. Her skal en huske på at også Gazoduq rørledningen for LNG eksport i Quebec også har urinnvånerland, og disse har vært innvolvert fra starten. Så hva kan dette bety? Igjen, alt avhenger av Trump og Kanada’s politikk. Noe skjer nå, her legges mer til rette for eksporten, så hva da med QEC i Quebec?

Jo, det som en kan se en mulighet av nå er at BAPE for Alberta skifergassrørledningen i Quebec provinsen og LNG prosjektet ikke skal vurderes samlet, ikke nok med det, men det skal heller ikke medregnes drivhusgassene i Alberta produksjonen fordi det inngår i Kanada’s samlede “regnskap” (LES: Det er jo heller ikke i Quebec og da kan ikke BAPE benyttes da det kun gjelder i Quebec). Dette vil kunne gi “positive” rapporter som kan brukes som argument for clean gas prosjekt da tallene kun vil vise drivhusgasser i Quebec. Mao. en holder Quebec’s tall “lave”. Og kan en da i tillegg vise til tall for clean gass prosjekt som lave eller null, ja da har Legault politisk åpnet døren for endring i regulativet angående Utica skifer. Med en domstolsavgjørelse som eventuelt peker i samme retning har han i så fall to kort å spille på. Denne saken er vel berammet til om 2-3 måneder, utfallet er like så usikkert som det alltid har vært pr. i dag.

På sidelinjen skal en huske på at stabssjefen i energidepartmentet i Quebec kommer fra lobbyvirksomhet for Energir (Gaz Metro). Vi husker da på Gaz Metro som planla rørledninger i Lotbiniere’s skoger.

Indigenous energy convention includes session on pipeline ownership options

Indigenous Energy Summit to tackle pipeline ownership, leadership issues

Gazoduq Project: Quebec Defends Choice of Environmental Review

Klargjøring for fracking i Lotbiniere (Silver innlegg)

Gaz-Metro planer for Lotbiniere

 

Det grønne fondet endres:

Her kommer det til å skje noe, ut med elektriske biler og busser ol. Fondet skal brukes til det formål det faktisk ble opprettet for, dette kan bli interessant mht. clean gas prosjektet. Prioritetsmålene i Quebec Energy Transition (TEQ) er vel også under behandlig for endring nå etter den nye regjeringen kom på plass.

Since its creation, the Green Fund has been solicited by a host of departments and agencies for projects whose objectives often had little to do with reducing GHGs.

Quebec wants to end the “dusting” of the Green Fund

 

Som oppsummering kan det gå mot eksport av gass fra Alberta (null i miljøregnskapet for Quebec) og clean gass bruk innad i Quebec (og eksport?), men igjen er det politikk dette, en dreining synes likevel å være på vei nå.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.