Gull og gruve

bobleplast
DNT 09.04.2021 kl 18:30 285

Candente Copper

Goldman Sachs har de i den beste fjerdedelen hva gjelder breakeven på kobberpris av uutviklede kobberprosjekter, mens Deutsche Bank har de som 1 av 3 kobberprosjekter som må realiseres for å møte future demand. Siden kobberprisen har stort sett vært ganske dårlig fra finanskrisen og frem til og med 2019 er det svært få nye prosjekter som er satt i produksjon, som vil føre til at dagens produserende hvor noen etterhvert er ferdig med sin produksjon ikke kan møte demand som er i dag med blant annet elektrisifiseringen av bilparken på verdensbasis.

Selskapet sitter på en av de største uutviklede kobberressurserne i verden med sitt felt Canario Norte i Peru (verdens nest største produsent av kobber). Selskapet største eier er Fortescue metals group som er en av verdens største produsenter av Jern. Det ble gjennomført Pea ved forrige bullrun for edle metaller tilbake i 07-08. Innen midten av april skal de fullføre en ny studie som ser på muligheten for å starte med en litt mindre gruve som gir noe lavere pre production capex og kortere paybacktid, og videre i en ny pea ved tilfredstillende resultat (som vil ta ca 4måneder og være ferdig ila august). Dagens potensielle gruve vil ha en nedbetalingstid på ca 4 år ved kobberpris 2.5$/lb (i dag ligger den like over 4$/lb) og 22års produksjonsliv.

Dette nye initiativet ble satt i gang ganske nylig. Lett å anta at det er på forespørsel fra deres største eier som kjøpte seg inn og opp til en eierandel på 19.9% (fra 0) i 2020, og på egen regning betaler for 3 ingeniører til å jobbe på prosjektet. Hele caset er at selskapet med dagens kobberpris gjør det til et fantastisk oppkjøpscase. Selskapet har per i dag en mcap på ca 50m cad, og ceo og nest største eier ceo Joanne Freezy har én ambisjon: å ta selskapet tilbake til en mcap på 250m cad og selge det. Jeg ser på det som en mulighet til å kjøpe seg inn nå og vente på spennende resultater forhåpentligvis allerede til uken og at Fortescue eller et annet selskap kjøper det opp.

https://www.youtube.com/watch?v=4FzRso4viL4 - intervju med Joanne fra februar.
https://www.candentecopper.com/ - Hjemmeside med mye detaljert informasjon

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.