Grønne aksjer

grabein
11.04.2021 kl 14:53 5198

Ja, kun Kina (over 90 prosent av waferproduksjonen i verden er der). Business var bra helt til Kina krevde 57% toll på amerikansk poly. Deretter kunne REC selge under et smutthull (solceller som ble produsert i Kina for å videreeksportere ut igjen til kunder utenfor Kina var unntatt tollreglene). Smutthullet ble tettet i 2014 (mener jeg), da var Kina helt stengt for REC.

REC hadde én kunde i Taiwan som tok unna en del, men den gikk konk. Resten var småordre i ny og ne. Da var det bare å stenge. Av samme grunn er man nå avhengig av enten Kina eller ny verdikjede for å starte opp igjen.

Da REC startet opp i begynnelsen hadde de også egen solcelleproduksjon, REC solgte silisium til REC. Men så solgte de ut REC Solar, og i mellomtiden har hele verdens wafer-produksjon blitt utkonkurrert av Kina pga subsidier og prisdumping.

Anodemarkedet forandrer alt. En real game changer. De som tror REC sitt marked er det samme nå som før de stengte vil ikke skjønne hva som smalt.

Enkelte av oss har ventet på silisiumanoder i 3 år. Nå skjer det.

Kina kan også åpne for import av amerikansk silisium igjen, ikke minst fordi de nå opplever manko på råvaren og galopperende priser.

Fremtiden er særdeles spennende.
Redigert 11.04.2021 kl 14:59

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.