Offshore

spaggio
23.01.2019 kl 23:06 5003

av oktober, og selskapets egenkapital prises nå til 11,7 milliarder kroner på Oslo Børs. Kurskollapsen skyldes et fall i oljeprisen på nesten 30 prosent i samme periode, og et riggmarked som ikke har hentet seg inn på langt nær så mye som mange forventet.
Følg utviklingen på Oslo Børs på DN Investor.
«Det svake markedssentimentet har ført til økt bekymring blant investorene over Borrs finansielle situasjon,» skriver Pareto i sin morgenrapport for tirsdag.
Les også:
Trøim planlegger giga-låneopptak i Borr Drilling som kan gi payback til aksjonærene på under ett år
dn+
«Selv om selskapet kjører med ganske stramme finanser, med cirka 200 millioner dollar i fri likviditet og en drift som fortsatt gjenstår å gi positiv kontantstrøm, er situasjonen håndterbar etter vårt syn,» skriver Pareto.
Meglerhuset peker på at forpliktelser over skipsverftene på cirka 180 millioner dollar med forfall sent i 2020. Disse forpliktelsene er ennå ikke finansiert. Ifølge Pareto er dette ventet å bli dekket med pantsikret gjeldsfinansiering, med pant i seks jackuprigger bygget i perioden 2013 til 2020.
Les også:
Det er et salgssignal at Rasmussengruppen dumper alt i Borr Drilling
dn+
«Selskapet bør derfor være dekket inn i 2021, selv uten bidrag fra driften av betydning. Vi tror nye kontrakter er rundt hjørnet,» skriver Pareto som har kjøp på Borr-aksjen, med kursmål 40 kroner. Aksjen handler nå til kurs 22 kroner.
Problemet for Borr Drilling er at markedet for selskapskreditt har strammet seg til og spreadene har økt i takt med børskorreksjonen vi så fra oktober til desember ifjor. Med børsoppgangen i januar har også kredittmarkedet styrket seg, men ikke tilbake til de gamle nivåene fra ifjor sommer. Dette gjelder spesielt for junk bonds, altså usikrede lån med høy rente til selskaper med svak kredittverdighet. Men også spreadene for pantesikrede lån har økt.
DN Ekspress
Rasmussengruppen timet nedsalget perfekt da selskapet i slutten av september solgte alle sine 17,1 aksjer i Borr Drilling til kurs 35,5 kroner, til sammen 610 millioner kroner. Bare noen få dager etter nedsalget begynte Borr-aksjen å falle kraftig. Hadde Rasmussengruppen solgt aksjene i dag hadde beløpet vært 230 millioner kroner lavere.
Les også:
Fortsatt er det 19 børsdager igjen av 2018, men vi kan allerede kåre årets best timede aksjesalg
dn+
DN betegnet i september Rasmussengruppens nedsalg som et salgssignal. Det må sies å ha vært en korrekt observasjon. (Vilkår)

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.