Sjømat ‑ fiskeri og oppdrett

aksjeguru2007
14.02.2018 kl 09:39 6472

MHG:I PRAKSIS IKKE MISTET FISK I CHILE GRUNNET ALGEBLOMSTRING -AARSKOG
Oslo (TDN Direkt): Den seneste tiden har det på nytt dukket opp rapporter om algeoppblomstring og sykdomsangrep i Chile. Marine Harvest, som i 2017 slaktet 44.900 tonn laks fra sin virksomhet i Chile, og venter å slakte 52.500 tonn i 2018, har så langt ikke merket dødelighet av betydning fra algeoppblomstringen.

-Vi forholder oss så godt vi kan til fakta. For Marine Harvet sin del så har vi egentlig ikke mistet noen fisk, kun noen få hundre på grunn av alger. Men så ser vi at det er algeaktivitet i region 12, 11 og 10, men uten at det har hatt en effekt på våre anlegg. Så vi må egentlig kommentere det vi vet, så får andre selskaper kommentere sine tall, selv om man leser i avisen at det er noen som har mistet fisk, sier konsernsjef Alf-Helge Aarskog i Marine Harvest til TDN Direkt etter selskapets kvartalspresentasjon onsdag.

Er dere bekymret for at omfanget skal bli like stort som i 2016?

-Vi er alltid bekymret, vi er egentlig født bekymret. Når du driver med biologisk produksjon så er man

bekymret fordi man ønsker at fisken skal vokse opp. Vi bryr oss om fisken, så det er en god ting å være bekymret, sier han.

henrik.brekke@tdn.no
Redigert 21.01.2021 kl 08:47

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.