Sjømat ‑ fiskeri og oppdrett

aksjeguru2007
14.02.2018 kl 10:30 6419

MHG:GOD YTELSE FRA 2017-GENERASJONEN -AARSKOG
Oslo (TDN Direkt): Marine Harvest opplever god ytelse fra den norske 2017-generasjonen med laks, og venter å starte å slakte på denne allerede i slutten av mars.

Det sa konsernsjef Alf-Helge Aarskog i Marine Harvest på selskapets kvartalspresentasjon onsdag.

Aarskog ville ikke guide på hvilke kostnadsreduksjoner denne generasjonen vil gi, men kunne fortelle at ytelsen er god, og de største volumene vil slaktes i juni og juli.

-Vi guider ikke på kostnader spesifikt, så vi kommer tilbake til det når fisken slaktes, men når det kommer til når denne fisken når prosessering så starter det allerede i mars, men hoveddelen vil komme i løpet av juni/juli. Det vi ser nå er god ytelse, spesielt i Region Midt og Region Nord. Region Sør er litt mer problematisk på grunn av gjeldeproblemer der, men alt i alt for Marine Harvest ser dette bra ut, sa han.

På forhånd ventet flere analytikere at smolten satt ut i sjø i 2017 ville oppnå høyere slaktevekt enn 2016-generasjonen. Kombinert med andre fordeler som følger av bedring i den biologiske situasjonen ventes det dermed reduserte kostnader knyttet til produksjon av denne fisken.

henrik.brekke@tdn.no
Redigert 21.01.2021 kl 08:47

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.