Shipping

addyfred
30.01.2019 kl 13:23 5677

SNI:FOKUS PÅ MARKEDSUTVIKLING OG COA IFM KVARTALSRAPPORT
Oslo (TDN Direkt): Analytikere vil fokusere på kommentarer knyttet til utviklingen i kjemikalietankmarkedet i forbindelse med Stolt-Nielsen rapport for fjerde kvartal 2018, som publiseres torsdag.

I følge estimater innhentet av Infront Data fra tre analytikere ventes det i snitt at selskapet vil rapportere et justert driftsresultat på 53 millioner dollar, av en omsetning på 533 millioner dollar for perioden.

Analytiker Anders Redigh Karlsen i Danske Bank Markets venter at fokus i morgen vil bli på kommentarer fra selskapets ledelse om hvordan kjemikalietankmarkedet har utviklet seg.

-En har sett en bevegelse i clean-markedet i det siste som har vært positiv, og som over tid kan ha en positiv effekt for Stolt-Nielsen. Det vil også bli interessant å se hvordan de siste COA-fornyelsen er blitt gjort, sier han til TDN Direkt onsdag.

I forbindelse med forrige kvartalsrapport sa ledelsen i Stolt-Nielsen at de tror kjemikalietankmarkedet vil forbli svakt frem til 2019. De har også tidligere uttalt at COA-kontraktene er blitt fornyet til lavere rater.

Videre mener Karlsen at utviklingen i terminal- og containervirksomhetene vil få oppmerksomhet.

-Her har en sett en bra utvikling i det seneste, og ledelsen har signalisert at dette skal videre opp. Kjemikalietank er det det er, men de har tjent bra med penger i det siste i de andre segmentene, sier analytikeren.

DNB Markets, som denne uken kuttet kursmålet på Stolt-Nielsen grunnet lavere kjemikalietankinntjening, venter at Opec-kuttene trolig vil ha en negativ spill-over-effekt på markedet de neste ni månedene.

Siden forrige kvartalsrapport har Stolt-Nielsen-aksjen falt rundt 14 prosent, mens den er opp rundt 1,4 prosent hittil i år.
Redigert 21.01.2021 kl 07:42

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.