Offshore

cheezy
12.05.2021 kl 13:06 4779

Oljeprisen kollapset da skiferoljeutvinningen i USA gikk fra null til 10 mill fat/dag i løpet av få år. Det meste av investering i leting og ny produksjon ble kuttet i 2014, og hadde såvidt begynt å ta seg opp igjen da Covid kom. Nå er det sannsynlig med en periode med underskudd på produksjonskapasitet når verden kommer seg til hektene etter Covid. Hvor stor underdekningen er og hvor lang tid det tar før produksjonen blir justert opp tilstrekkelig er det ingen som vet. Ut fra vaksinasjonsfarten og sesongvariasjoner i oljeetterspørselen tror jeg at kapasitetsmangelen vil merkes on litt under ett år, men jeg tror oljeprisen vil begynne å gå opp en stund før det.

Vi vet heller ikke hvor fort skiferoljeprodusentene vil skru opp produksjonen. Dette tar tid og penger, og de har også behov for å gi investorene penger tilbake. Så her kan man bare gjette som best man kan.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.