Valuta og krypto

Dr_Eval
17.05.2021 kl 11:22 2410

Bruksverdien slik jeg ser det, er at overføringen av penger skjer raskt. I dag bruker bankene SWIFT, og det er allment kjent at bankoverføring tar tid. Enkelt forklart, har bankene gjerne 4-5 faste tidspunkt daglig i bankens åpningstider, og pengene blir satt til å vente til neste tidspunkt avhengig av hvilken dag det er. Vanligvis tar det 1-2 dager, og overføringer til utlandet tar enda lengre tid, og da snakker vi 1-2 uker.

Med bitcoin kan overføringen skje i løpet av minutter, men det koster mye energi å verifisere fordi teknologien er utdatert. ETH er i ferd med å bli oppgradert til den nye verifiseringsmetoden "proof of stake", slik at en overføring ikke lenger krever uhorvelige mengder datakraft, som gjerne i tillegg forsynes av kullkraft.

Om ETH kommer til å vare lenger enn BTC er et godt spørsmål, fordi det finnes allerede en rekke andre kryptovaluta som kan gjøre jobben enda raskere og mer energieffektivt. XRP kan overføre på sekunder og flere banker i Asia og Oceania har allerede begynt å ta det i bruk.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.