IKT og Tech

Troll_Leff
20.05.2021 kl 17:52 1963

Hva ville du gjort dersom du var på jakt etter å kjøpe et selskap ?? Blåse opp kursen for å betale mest mulig, eller forsøkt å dempe oppmerksomhet, og kjøpe flest mulig aksjer på lavest mulig kurs, og spre disse på ulike "parkeringskontoer"?
Kanskje smart og engasjere noen meglerhus og få de til å plukke mest mulig på lavest mulig kurs, og spre de rundt på ulike kontoer, og avtale en pris på forhånd det oppkjøper kan kjøpe postene for. Plukking kan foregå over lang tid, vi er ikke blinde og heller ikke dummere enn at vi skjønner at KIT skulle hatt en langt høyere MC enn det vi ser i dag. Teknologien til KIT er svært avansert og ettertraktet, og selskapet har både fabrikker og produksjonslinjer, som kan fort endre produksjonen etter markedets og kundens etterspørsel og behov. KIT har det fleste sertifiserte krav som som kreves, som mange av konkurrentene mangler. KIT ligger langt foran mange av sine konkurrenter, men ikke kursen, der er det motsatt. De fleste som følger sånn noe lunne med, skjønner at KIT skulle hatt en langt høyere MC en det vi ser i dag.

Slik det er idag, kan hvem som helst legge inn et bud, og kommer det et bud som ikke passer inn i "systemet", kommer det garantert flere. Det sier seg selv at mange har et klart behov for både fabrikker, teknologi og tjenestene KIT i et svært hett marked KIT opererer i, og ikke minst får med over 1800 ansatte, mange av de topp kvalifiserte personer.
Jeg sier det igjen, helt vilt at KIT som har økende ordrereserve, leverer rekord resulter kvartal etter kvartal, går med overskudd, betaler utbytte, omsetter for over 4 milliarder, og i første omgang har et forsiktig mål skal økes til 6 milliarder, har fortsatt en MC.ca. 3,6 milliarder. Meglerhusene har jo gjort seg selv til skamme, det er jo de som er årsaken til denne kursen den ligger på, samtidig de blåser opp aksjekurser i selskaper som ikke er verdt en dritt, ved hjelp av "kjendiser", som selvfølgelig tjener på dette. Trenger ikke ha høy IQ for å jobbe i et meglerhus, når man sitter med fasiten, det største kravet er at man må være god til å bløffe og lure andre, så meglerhusene får en enorm vekst, som gir solide utbytter.

Lurer på hvor Pareto tar kursmål på kun 27,- ut ifra, og hvordan meglerhusene har regnet seg frem til at NOD er verdt 214,- per aksje, eller at NOD skal ha en MC som er 10 ganger mer enn KIT? Det bør stilles mer krav til meglerhusene, slik det er nå blir det bare verre og verre, da kan begynne med å fjerne robotene,

Dersom et meglerhus skulle tilrettelagt børsnotering av et selskap med 5 topp moderne produserende fabrikker med avansert teknologi i ulike verdens deler, over 1800 ansatte, hadde det garantert hatt en MC langt høyere når det hadde gått på børs enn det vi nå ser, men hadde det gått med overskudd og betalt utbytter, så hadde det enkelt og greit ikke et slikt selskap gått på børs, slike selskaper som KIT tar blir kjøpt opp og tatt av børs. igjen meglerhusene driter seg selv
ut og gjør seg til skamme. Men blir slik når jentunger og guttunger har trått inn i meglerhus og skal styre både børs og landskap.
Har vært så lenge i dette gamet, og sett utviklingen opp gjennom årene, at det er veldig frustrerende å se hvordan grådige meglerhus opererer på børsen for å berike seg selv.
Redigert 20.05.2021 kl 18:16

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.